PostNord viser hvor idiotisk New Public Management er

47c1f15e3ed79cfd72e77046ab65bc60_614

Af Arne Herløv Petersen

Ole Birk Olesen siger, at der muligvis ikke vil blive uddelt breve efter 2019, hvor statens aftale om PostNord om befordringspligt udløber. Hvis PostNord omdannes til et børsnoteret aktieselskab, er det ikke sikkert, selskabet vil være interesseret i befordringspligt. Så vil man måske snarere koncentrere sig om de lukrative erhvervskunder.
At sådan en mulighed overhovedet kan luftes, viser hvor idiotisk hele deres New Public Management er. Systemet siger, at offentlige virksomheder skal spille komedie og *lade som om* de er privatejede firmaer, der skal have profit. Og derfor skal sygehuse, universiteter og kollektiv trafik kun og udelukkende gå efter at få flere kunder i butikken og større indtægter, og deres statsfinansiering skal rette sig ind efter profitmulighederne, så flere kunder i butikken giver mere støtte.
Det er vanvid, for det *er* jo ikke privatejede selskaber, og formålet med en sygehus er ikke, at der skal være så mange syge som muligt, så sygehuset kan få flere penge, men at gøre syge mennesker raske. Formlålet med et universitet er ikke, at så mange som muligt skal sluses hurtigt gennem en underlødig uddannelse og belønnes med topkarakterer uanset om de har forstået noget eller ej – for det giver størst tilskud – men at give de studerende en god uddannelse, der kan bruges.
Det virker som om formålet med det hele er at underminere hele den offentlige sektor.
Det samme gælder udflytningen af arbejdspladser. Hvis man flytter en styrelse til Brovst og samtidig beslutter, at alle møder skal foregå i København, opnår man dels at alle de erfarne medarbejdere går deres vej – fordi de ikke kan flytte hele deres familie med til Brovst – så alle offentlige styrelser får lutter uerfarne og uprøvede ansatte – og samtidig at disse uerfarne ansatte ikke kan nå andet end at pendle mellem mødested og arbejedsplads. Endnu en sikker opskrift på kaos.
Men det er vel det, der er meningen. Den offentlige sektor skal ødelægges.
Det er sindssygt, men der er en mening med galskaben. Meningen er, at alt skal privatiseres. Vores skattekroner skal forvandles til profit til private.
Uligheden skal stadig vokse. Vi skal være redskaber og tjenere for oligarkerne.
Lars Løkke sidder som en edderkop i sit spind og trækker i trådene for at forære vores fælles ejendom til nogle få spekulanter – der nok skal vide at belønne ham, når den tid er, så han kan lave en Dyremose og flytte ud i yderste klitrække med hundrede millioner i posen.
Hvordan det samfund så kommer til at se ud, har jeg gjort mig nogle tanker om i min fremtidsroman Zephyr.
Foreløbig kan vi se, hvordan der ser ud i Rusland, hvor de palæer ved Sortehavet, der engang blev brugt til arbejderes ferieophold, nu er tumlepladser for de nyrige, og hvor oligarkerne lever i overflod, mens befolkningen i landdistrikterne bliver forsømt.
Og vi kan se det i USA, hvor en rigmands forkælede møgunge i dag sidder og vræler i det Hvide Hus.

Du kan købe ZEPHYR for kr. 150 her.