Børnelæge advarer: Vi gør børn syge med stress

download (27)

Alternativet skriver på Facebook:

Måske har du selv haft stress – og ellers kender du sikkert en eller flere, der har. Hver dag er over 30.000 danskere sygemeldt med stress. Men stress rammer også børn, og nu råber børnelæger og forskere vagt i gevær:

“De bliver testet konstant. De bliver målt og vejet. Allerede i børnehaverne er der mangel på voksne, som kan give børnene nærvær. Der er den ene uddannelsesreform efter den anden. Hvis politikerne bliver ved med at stresse og presse det her samfund, og især børnene, så får vi altså nogle generationer, der dårligt nok ved, hvem de selv er.”

I Alternativet vil vi give børn lov at være børn. Ikke alt skal testes og sættes i skemaer – og der skal være tid og ro til bare at være, og til at være sammen uden et særligt formål.

Vi skal have en folkeskole med færre test og hvor brugen af karakterer er frivillig. Vi skal tilbagerulle fremdriftsreformen og droppe uddannelsesloftet. Og så skal vi bevæge os hen imod et samfund, hvor normtiden bliver sænket, så flere af os bedre kan få hverdagen til at hænge sammen.

Lad os som samfund stoppe op et øjeblik, tage en dyb vejtrækning og sætte vores børn og hinanden mere fri .

#venligrevolution

%d bloggers like this: