Vedrørende for eller imod EU?

13495634_10153761124426448_2429080161551268328_o

Niels Aalbæk Jensen skriver på Facebook:

Jeg bærer på en historie min far fortalte. Han var modstandsmand og blev taget til fange i de sidste måneder af anden verdenskrig. Derefter blev han ført til Frøslevlejren og videre med kvægtransport til Dachau ved München, som ligger i det sydlige Tyskland.
Undervejs så han et Tyskland bombet til ukendelighed. Som han sagde ”Alt var bombet ned til 1½ meters højde”.
Det var det syn han ønskede at videregive og sagde: ”Aldrig må det ske igen og det eneste der kan forhindre dét, er et forpligtende fællesskab mellem de europæiske lande”. Han sagde: ”Uanset om det så koster 100 milliarder om dagen i spildte penge på korruption, latterlige EU regler, krummer agurker, bureaukrati og andre tåbeligheder, så er det INTET, INTET i sammenligning med et Europa hensat i nationalstaternes vold.
Han lærte mig, at ligegyldigt hvad, så er fred mere vigtigt end alt andet.
Nu er briterne på vej ud af EU. Trump er på vej til at blive præsident i USA. Le Pen ligeså i Frankrig. Putin er allerede i Rusland. EU er i krise og hver fjerde dansker stemte på Morten Messerschmidt og hans ultra nationalistiske Dansk Folkeparti!
Jeg er bevidst om, at jeg, med alt hvad min far lærte mig og gav mig med som ballast i livet, er kommet i mindretal og føler et årtiers mørke stå foran mig og mine børn.
Jeg har derfor valgt, uagtet at jeg finder andre langt mere egnet, at gå ind i politik. Jeg vil kæmpe for den historie jeg har fået med mig og de helt åbenbart ufatteligt skrøbelige værdier, jeg troede vi alle havde lært!
I dag er en ny dag. Tak for at du læste med