Danmark skal i krig igen

13072797_10153531229601569_6800780474790301142_o

Søren Søndergaard skriver på Facebook:

Et flertal i folketinget har netop vedtaget at sende Danmark i krig i Syrien. Kun Enhedslisten, SF og Alternativet stemte imod. Grundlaget for krigsdeltagelsen er næsten mere uklart end i Irak-krigen – og det siger ikke så lidt. Til gengæld var flertallet klar i sin afvisning af vores forslag om mere hjælp til genopbygning af de områder, som kurderne og deres allierede har befriet fra Islamisk Stat. Besynderligt!

Johanne Schmidt-Nielsen på Facebook:

Folketinget har netop besluttet at sende Danmark i krig i Syrien. Regeringen er på vej til at lede Danmark ind i endnu en forfejlet krig. Den har åbenlyst ikke lært af de brutale erfaringer fra Danmarks tidligere krige, når den nu igen vil give danske kampfly mulighed for at bombe tæt på beboede områder med stor fare for civile tab. Det kan blive brutalt. Det kan koste civile liv. Og det kan føre til en styrkelse af ekstreme kræfter. Trist.