Lars Løkkes optræden er helt uhørt

Bildschirmfoto 2015-06-02 um 14.54.43

Johanne Schmidt-Nielsen skriver på Facebook:

Lars Løkkes optræden er helt uhørt. Et flertal i folketinget har udtrykt mistillid til fødevareministeren, fordi hun har fiflet med tallene og misinformeret offentligheden og Folketinget om, hvor ødelæggende landbrugspakken er for miljøet.

Heldigvis er de konservative ordentlige nok til at trække en streg i sandet, når en minister vildleder. En minister, der ikke nyder tillid fra folketinget, skal naturligvis træde tilbage.

En højtspillende statsminister, der vender et folketingsflertals manglende tillid til en siddende minister om til en direkte trussel om folketingsvalg, hvis ikke der laves U-vending fra konservativ side omkring hende. Nu skal det så vise sig, hvilket stof de Konservative er gjort af. Lad det gerne være overraskende hårdt. – Jens Unmack

Når statsministeren ikke straks beder Eva Kjer om at trække sig, så bryder han med hele den danske parlamentariske tradition.

Løkkes mærkelige pressemøde har øjensynligt til formål at presse de Konservative til at droppe deres helt berettigede kritik af fødevareministeren og opgive folkestyrets principper.

Men tillid er noget, man gør sig fortjent til. Ikke noget man truer sig til.