DRs ‘røde lejesvende’ er i virkeligheden borgerlige

Jimmy_Stahr_926309z

Jens Thoft skriver på Facebook:

Danmarks Radio er klart venstreorienteret. Bevis: Hovedparten af journalister fra DR er valgt for partiet Venstre.

I den sidste tid har vi igen og igen hørt vrøvlet om at Danmarx Radio er besat af ”røde lejesvende”. Det er forkert, men det er korrekt, at journalisterne er venstre-orienterede. I hvert fald stiller de særdeles hyppigt op for partiet Venstre.

Udtrykket ”Røde lejesvende” tilskrives landbrugsminister Jens Sønderup (V). Han tabte bl.a. en injuriesag herom til Ole Andreasen, der stillede op til EU-valget for Venstre. Også Kaj V. Andersen, Poul F. Hansen, Bjørn Elkvist, Uffe Ellemann-Jensen, Jørgen Schleimann, Claus Borre, Jens Rode, Morten Løkkegaard, Claus Toksvig og Bent Stuckert alle fremtrædende personer i DR opstillede for Venstre – Stucker var en af dem, ikke blev valgt. Hans Morten Rubin var chef for TV-avisen og sad i Venstres inderkreds. Henning Schultz Jørgensen var chef for TV-As valgudsendelser samtidig med at han var valgstrateg for Venstre. Det var dengang DR havde monopol. Havde disse dobbeltroller været en socialdemokrat eller endnu ”værre” en længere ude på venstrefløjen, havde der rejst sig et ramaskrig. Nu var det bare partiet Venstres folk, der var centralt placeret. Og det havde ingen ondt i røven af.

Jeg har ikke nævnt Karen Jespersen. Som startede sit liv med at være blandt de mest fanatiske leninister i VS. Herefter flyttede hun til SF. Gik videre til Socialdemokratiet, så til Venstre og er vel i dag politisk placeret til højre for Martin Henriksen og Inger Støjberg.

Er der da slet ingen socialdemokrater, som kom fra DR. Jo, nogle få er der: Lasse Budtz og Jimmy Stahr. Flere har jeg ikke fundet. [Og Bjørn Elmquist fra De Radikale, red.]

Er der da slet ikke en eneste af Danmarks Radios folk, der er opstillet for VS. Kommunisterne, SF eller Enhedslisten. Hanne Reintoft tæller ikke med, da hun først kom til Radioen efter at have været medlem af Folketinget. Her i Århus har vi da SFs folketingsmedlem Ejgil Andersen, som kom fra DR. Andre er det ikke lykkedes mig at finde.

De konservative har ikke haft så mange. Men Connie Hedegaard, Per Stig Møller og hans mor Lis Møller kan nævnes. Bent Bertramsen og Paula Larain stillede op for de konservative, men blev ikke valgt.

Konklusionen er helt entydig. Danmarks Radio er enormt venstreorienteret. Bevis: Hovedparten af folkevalgte journalister der har haft stilling i Danmarks Radio, er valgt for partiet Venstre.