Y Viva Espana

globen

Erik Jensen skriver på Facebook:

Dios mio, tænk af et citat, kan få en til at savne Spanien, så meget, at der næsten ikke er nogen vej udenom, at få bestilt en billet. Citatet fandt jeg i det nye udgave af ‘Globen’, de danske globetrotteres i øvrigt meget flotte magasin. Det står her. Det er fra en bog, der hedder Spanien mañana – håber, vi får i morgen med. Kan kun anbefale den som den julegave, du måske liiiige står og mangler til mormor. Kan jo hænde, at hun giver en rejse ned til flamencoens land næste år så…..

”Og hvert kapitel er udstyret med gode referencer til bøger, film og
musik, som man kan lære mere om Spanien gennem. Den spanske dans flamenco enintroduceres fx således: ”Pludselig tager guitarerne deroppe mere form, en melodi klinger ned ad skråningen og følges snart
på vej af håndklap, og så begynder dansen at gå mellem bålene. Spontan og improviseret er flamencoen som oftest, når den er bedst. Det er lyden af lange dage i olivenlunde med uendelige horisonter. Musikken
inkarnerer koret af andalusiske hunde og geder med hver sin ru intensitet i halsen, menneskets stampende stilstand på de rejser, der har det med at forblive i drømme, mod et lykkeligt liv med overflod af alt, ikke mindst passion. Frem for alt er det lyden af en længsel så lidenskabelig, at den gør både ondt og godt på samme tid.”

%d bloggers like this: