Esmanns Verden: Problemernes omfang skriger på samarbejde og dialog

pernille_skipper_2015_8_enhedslisten

Frank Esmann skriver på Facebook:

I en situation, hvor problemernes omfang skriger på samarbejde og dialog har Danskerne understreget deres suverænitet. Det ideologiske højre og det ideologiske venstre er fundet sammen med populisterne og har dermed bekræftet den forskydning af det politiske centrum mod højre, jeg har været inde på tidligere. Kritikere vil hævde, at jeg dermed glemmer at tage hensyn til Enhedslistens ønske om ”ægte internationalisme”, men helt ærligt, så tror jeg ikke det er internationalt udsyn, der er hovedkraften bag nej’et, snarere det modsatte. Under alle omstændigheder går vi nervepirrende tider i møde. Hvem er USA’s præsident om et år? Er Storbritannien stadig i EU, og hedder Frankrigs præsident Marine le Pen? Har Putins militære og nationale oprustning sikret ham yderligere geostrategiske sejre, og når vi at få så meget styr det europæiske projekt at et nyt, spektakulært terrorangreb ikke splitter det hele ad, eller nye flygtninge strømme løber os over ende? Og nu vi er ved det: pt styrtdykker Euroen i forhold til dollaren. Pøj, pøj med det.

%d bloggers like this: