Özlem Cekic tager toget fra Odense til København

 

TOG50203720 - 18_09_2015 - TEMA_ Flygtninge på vej til Europa - FLINDT PEDERSEN RASMUS

I går tog jeg et tog fra Odense der var fyldt med flygtninge fra Syrien. I toget fandt jeg min plads. Men der sad en kvinde med sine to små børn på sædet. Børnene var ikke mere end 4- 5 år gamle. Hun kunne godt se på mig, at pladsen tilhørte mig, og hun skyndte sig at rejse sig op. Jeg signalerede med tegnsprog, at hun kunne blive siddende. Ingen af de flygtninge, der var på toget, var interesserede i at tage hverken min eller andres pladser. Men stort set alle danskere, der var i toget, valgte at afstå muligheden for at sidde ned, selvom mange af dem sikkert havde en pladsbillet. De søgte til mellemgangene for at stå op eller sidde på gulvet. Jeg fik en klump i halsen. Stolt over mine danske medborgere! De udviste en medmenneskelighed som politikerne kunne lærer noget af! Jeg stod af toget i København sammen med hundredevis af flygtninge. Jeg havde et hus og en familie, jeg kunne tage hjem til. Flygtningene, de stod der midt på Hovedbanegården, i et land, hvor politikere virker til at have glemt, at fjenden ikke er flygtningene, men Islamisk Stat!

Jeg er ny blogger på Ekstra Bladet. Du kan læse hele mit indlæg her.

%d bloggers like this: