Postkort fra Fyn

12108889_10153607545393467_1557110402591146060_n

Af Christina Bausager Jensen på Facebook

Søde Jan også kendt som Jan Sonnergaard er for sej. I forbindelse med sin nye roman er han blevet interviewet i Fyns Stiftstidende.

“Aldrig har vi haft så gode muligheder for at tilegne os viden om kunst, kultur – ja, viden af enhver art, og alligevel har litteraturen, musikken, teatrene og aviserne trange kår. Man kan godt være akademiker uden at læse avis hver dag – og uden at være bredt orienteret om, hvad der sker i samfundet. Man hører også folk prale med, at de aldrig har læst en bog. De skulle da skamme sig.” – Fyns Stiftstidende.

I et interview fra januar siger han endvidere:

“Det forekommer mig, at kroppen har fået forrang for hjernen og hjertet. Alle styrter afsted til marathon, crossfit, spinning, etc., og sund mad forekommer at træde i stedet for næring til hjernen. Jeg burde helt klart motionere noget mere, og som alle, der kender mig, ved, er jeg pjattet med mad og går latterligt højt op i det. Men behøver det virkelig betyde, at jeg skal forsømme min hjerne? Skal det virkelig være vigtigere at nå at løbe X antal kilometer end at læse Dostojevskij, inden vi dør? Hvis man fortæller, at man har brugt eftermiddagen på at læse en lærd bog, betragtes det som lidt slapt og på niveau med at se X-factor, men har man løbet 15 kilometer, er der ros at hente fra alle sider. Hvorfor?” Sonnergaard om almen dannelse på labeet.dk

Ja, du er sej Jan! Tillykke med din udgivelse og tak for opsangen.

PS: På billedet kan I se, hvad jeg har lavet i min efterårsferie!