James Chance kommer til Jazzhouse

12052515_884598924956093_6158729517029543223_o

JAMES CHANCE & Les Contortions

+ OKKYUNG LEE

Dobbelt No Wave Koncert

Fredag den 6. november / artFREQ. takes over Jazzhouse / DAY #2
Køb billet / Billetter via artfreq.com/tickets

NO WAVE IKON
artFREQ. og Jazzhouse fejrer New Yorks mest kompromisløse musikscene til dato – 1970’ernes NO WAVE. En genre med udgangspunkt i punk, som var en offensiv reaktion mod New Wave og bands som Talking Heads og deres traditionelle sangstrukturer.

Brian Eno samlede forbilledligt fire af scenens stærkeste navne på albummet ’No New York’ – heriblandt den notoriske James Chance

JAMES CHANCE, SLAGSMÅL OG PSYKIATER
Komponist, saxofonist og keyboardspiller James Chance startede oprindeligt på konservatoriet. Men han droppede ud og blev i stedet en del af Free Jazz, Punk og No Wave miljøet i New York

Chance var kendt for sine korporlige slagsmål med både publikum og anmeldere, men også for at nægte at optræde, hvis hans psykiater ikke var til stede. Men chance adskilte sig fra andre No Wave musikere på ét særligt punkt – han krævede nemlig visse musikalske færdigheder af sit band.

JAZZ-PUNK-FUNK-NO WAVE
James Chance musik kan beskrives som en kombination af Ornette Coleman i free form, tilsat solide James Brown Funk rytmer – filtreret gennem et punk-objektiv. Det er netop denne heftige cocktail som No Wave-pioneren James Chance & Les Contortions agter at præsentere i København på Jazzhouse.

OKKYUNG LEES UAFRYSTELIGE CELLO
Den koreanske cellist af Guds nåde har været bosat i New York siden 2000.

Lee er klassisk uddannet fra New England Conservatory of Music og Berklee College of Music, men da hun uforvarende mødte den benhårde støj-musik, ændrede hun fundamental opfattelse af, hvad musik kan omfatte.

Derfra var der ingen vej tilbage, og Lee har siden udviklet et voldsomt og dybt personligt og avantgardistisk udtryk. Musikken kan opleves som en art uafrystelig sublim noise med kakofoniske elementer af netop No Wave.

Okkyung Lee samarbejder blandt andre med koryfæer som:
Laurie Anderson, Swans, John Zorn, Thurston Moore og danske Lotte Anker

artFREQ. TAKES OVER JAZZHOUSE / DAG #2
No Wave dobbeltkoncerten markerer anden-dagen med ’artFREQ. takes over Jazzhouse’. Fire koncentrerede, kunstmusikalske koncertdage (5-8 nov.)

%d bloggers like this: