Krautrock i Jazzhouse

unnamed (29)

MICHAEL ROTHER (Neu!) + HANS-JOACHIM ROEDELIUS (Cluster)
Dobbelt Krautrock Koncert

Torsdag den 5. november / artFREQ. takes over JAZZHOUSE

LEGENDARISKE KRAUTROCK-PIVOTER I DOBBELTKONCERT

artFREQ. og Jazzhouse fejrer den progressive tyske Krautrock med nogle af genrens über-legender. Kunstnere der allerede i starten af 1970’erne var nøglefigurer i lyden af efterkrigstidens moderne Tyskland. De var også massive inspirationer for resten af Europa og verdens elektro-musikalske historie.

MICHAEL ROTHER (Neu!, Harmonia, Kraftwerk)
feat. Hans Lampe (La Düsseldorff, Neu!) & Franz Bargmann

Da Michael Rother forlod Kraftwerk i 1971 og dannede NEU!, skrev han musikhistorie for anden gang, og i 1973 dannede han sideløbende bandet Harmonia med Dieter Moebius og Hans-Joachim Roedelius. Senere tiltrådte Brian Eno, og de indspillede flere historiske albums.

DAVID BOWIES GÆLD

Michael Rothers sound og musik har fungeret som inspiration for et utal af betydende kunstnere. Men næppe er det mere udtalt end med David Bowie, ’Low’ og ’Heroes’ (her er selv titlen lånt), samt ’The Idiot’ med Iggy Pop og Bowie. Disse klassikere er utænkelige i deres form uden Rothers originale forlæg og musikalske pionervirksomhed.

I København præsenterer Michael Rother sin banebrydende musik fra et NEU! i konstant udvikling desuden musik af Harmonia samt udvalgt solo-materiale.
Fans af NEU! Kan forvente deres favoritnumre på sætlisten, lover Rother.

HANS-JOACHIM ROEDELIUS (Cluster, Harmonia & Eno)

Michael Rother er ikke den eneste pioner i Jazzhouse den 5. november.
Aftenen åbnes nemlig med en solo-koncert af en anden Krautrock-legende: Hans-Joachim Roedelius som denne aften præsenterer ambient-båret solo materiale- en musik som rummer en helt særegen skønhed.

HARMONIA ER HØJAKTUELLE MED NYT BOXSET

Netop i disse dage færdiggøres det ultimative bokssæt med Harmonias samlede værker. Dermed er Rother og Roedelius aktuelle med deres betydningsfulde, fælles bidrag til musikhistorien og til dobbelt-koncerten på Jazzhouse i København.

artFREQ. TAKES OVER JAZZHOUSE / DAG #1

Den originale Krautrock-dobbeltkoncert markerer åbningen af ’artFREQ. takes over Jazzhouse’. 4 koncentrerede, kunstmusikalske dage (5-8 november) hvor der venter publikum et ambitiøst internationalt program. De resterende koncerter offentliggøres i den nærmeste fremtid.

%d bloggers like this: