Til lykke med de 80 år, Arvo Pärt!

MICHELANGELI FESTIVAL, HELILOOJAD

Den estiske komponist Arvo Pärt [opdatér gerne det danske Wikipedia-opslag, red.] fylder i dag 80 år. Se hilsen fra pladeproducenten Manfred Eicher her. Arvo Pärt modtog Sonnings Musikpris i 2008.

Hvilket Pärt værk synes du bedst om? Skriv gerne i kommentarfeltet!

There are 7 comments

 1. Kim Bach

  Dette var i hvertfald en stor oplevelse

  “LA GRANDE BELLEZZA – MUSIK AF ARVO PÄRT
  Fredag 28. marts 2014, 16:30
  Det international anerkendte vokalensemble, Theatre of Voices, under dirigent Paul Hillier, synger musik af bl.a. Arvo Pärt. Hør bl.a. Berliner Messe & My Heart’s in the Highlands – soundtracket til Sorrentinos Oscarvindende film “La Grande Bellezza”.
  Entré: 50 kr på http://www.Politikenbillet.dk /i døren.
  (Varighed ca. 1 time.)

  Else Torp, soprano
  Iris Oja, alto
  Chris Watson, tenor
  Jakob Bloch, bass
  Christopher Bowers-Broadbent, organ
  Paul Hillier, artistic director

  Arvo Pärt: My heart’s in the highlands
  Nino Janjgava: Aliluia I
  Arvo Pärt: Pari Intervallo
  Nino Janjgava: Aliluia II
  Arvo Pärt: Veni creator
  Kevin Volans: Walking Song
  Nino Janjgava: Aliluia III
  Arvo Pärt: Berlin Mass

  THEATRE OF VOICES er internationalt anerkendt vokalensemble og turneer over hele verden. Ensemblet har vundet amerikansk Grammy, sunget på Berliner Festspiele og BBC Proms og er fast gæst på bl.a. Edinburgh Festival, Barbican Centre og i Carnegie Hall i New York.
  Gruppen blev grundlagt af sangeren og dirigenten Paul Hillier i USA, men er nu fast etableret i Danmark. Aktuelt repertoire omfatter musik fra Perotin over Dowland, Carissimi og Buxtehude til mange af nutidens mest markante komponister som Berio, Pärt, Reich, Cage, og Stockhausen. Theatre of Voices arbejder altid på at udforske hjørnerne af vokalmusikken og stemmens kunnen og er parate til at gå meget langt for at opnå den helt rigtige lyd og helhed. Ensemblet var i 2013 nomineret til Nordisk Råds Musikpris.”

  http://trinitatiskirke.dk/event/la-grande-bellezza-%E2%80%93-musik-af-arvo-p%C3%A4rt

  Liked by 1 person

 2. Jens Gyldenkærne Clausen

  Jeg var med til at førsteopføre hans Johannespassion (Passio) i Marmorkirken i 90’erne. Hørte det igen sidste år i Christians Kirke – fantastisk musik.
  Hans Magnificat har jeg også sunget en del gange. Berlinermessen hører også til blandt mine favoritter.  Liked by 1 person

Der er lukket for kommentarer.