Zentropa filmatiserer bestseller

WebDu Forsvinder Cast_Foto Christian Geisnæs

Zentropa kan i dag fortælle, at selskabets planer om at realisere Christian Jungersens bestsellerroman DU FORSVINDER nu bliver til virkelighed. Filmen instrueres af Peter Schønau Fog og får Trine Dyrholm, Nikolaj Lie Kaas og Michael Nyqvist i de tre bærende hovedroller. Filmen optages i Silkeborg, København, Trollhättan i Sverige og på Mallorca i perioden 28. september til 20. november.

DU FORSVINDER er den tredje roman af Christian Jungersen – og den første, som bliver filmatiseret. Bogen blev en kæmpe succes allerede ved udgivelsen i 2012, hvor den fik flotte anmeldelser og lå på den danske top 10-liste i et helt år. Bogen fik Læsernes Bogpris og blev også nomineret til Politikens Litteraturpris.

Drømmehold

Nu bliver DU FORSVINDER til en stor dansk spillefilm med et budget på 26 mio. kr. og et drømmehold både foran og bag kameraet. Efter sin sensationelle og prisbelønnede debutfilm Kunsten at græde i kor (Bodil-pris for Bedste Film, Robert-prisen for Bedste Film, Nordisk Råds Filmpris) fra 2006, er instruktøren Peter Schønau Fog klar med en ny spillefilm. Han og Zentropa har samlet et skuespillerhold fra øverste hylde, hvor det bliver Trine Dyrholm, Nikolaj Lie Kaas og Michael Nyqvist (Mikael Blomkvist i de tre originaleMillenium-film), der har hovedrollerne. På rollelisten medvirker også Meike Bahnsen, Maria Rossing og mange flere.

Handlingen

Den respekterede og vellidte skoleleder Frederik (Nikolaj Lie Kaas) bliver anholdt og sigtet for bedrageri i millionklassen. Men da det viser det sig, at Frederik i tre år har haft en hjernesvulst, der har ændret hans personlighed, må hans kone Mia (Trine Dyrholm) – med hjælp fra advokaten Bernard (Michael Nyqvist) – sætte alt ind på at få ham frikendt og redde sin familie. DU FORSVINDER er en foruroligende, spændende og rørende rejse ind i hjernens komplekse strukturer. For hvem er vi egentlig? Har vi en fri vilje eller er alt hvad vi gør et resultat af de impulser hjernen sender? DU FORSVINDER skildrer en families kamp for at holde sammen under ekstrem forandring – og er en fortælling om hjernens magt og viljens afmagt.

Holdet bag filmen

Peter Schønau Fog har selv udviklet og skrevet filmens manuskript. Den produceres af Louise Vesth for Zentropa, fotograferes af Laust Trier Mørk og har Gitte Malling som production designer.

DU FORSVINDER er produceret med støtte fra Det Danske Filminstitut, TV2 Danmark, TV2 Norge, Den Vestdanske Filmpulje, Film i Väst, Det Svenske Filminstitut & Nordisk Film. Flere investorer vil blive annonceret snarest. Den distribueres af Nordisk Film Distribution og sælges internationalt af TrustNordisk.

DU FORSVINDER har forventet biografpremiere i februar 2017.