Det er så dejligt at få venner fra Danmark

10426840_10153257855248640_9057810947855094428_n

Johanne Schmidt-Nielsen skriver på Facebook:

Mødte ham her til demonstrationen mod flygtningestramninger i går. Han fortalte mig, at han hedder Tarek Kelani og er 21 år gammel. Tarek har været i Danmark et års tid og læste journalistik på universitetet i Syrien, før han var tvunget til at flygte til Danmark.

I dag bor han i Nordjylland, hvor han er med i Venligboerne. Han sagde til mig, at Venligboerne er den bedste integration, han overhovedet kan forestille sig.

Han sagde: ”Det er så dejligt at få venner her fra Danmark – frem for at sidde alene med de andre flygtninge”.

Man kan godt blive temmelig trist til mode over Støjberg og co’s politik. Men det er direkte opløftende at opleve, hvordan tusinder af mennesker rundt omkring i hele landet samler tøj ind, kommer med gammelt legetøj, arrangerer fællesspisninger, cafeer og alt muligt andet for, at de mennesker, der kommer hertil, kan få så god en start som muligt.
Til gavn for den enkelte flygtning. Og til gavn for alle os andre.

%d bloggers like this: