Kvindestemmer

Dokumentarserien ”Kvindestemmer” fejrer 100-års jubilæet for kvinders stemmeret ved at stille skarpt på spørgsmålet: Har 100 år med stemmeret givet ligeret?

30 markante danske kvinder er udvalgt til at fortælle deres del af historien i korte, intense fortællinger, som overrasker, forarger, fornøjer og berører – et indspark i tiden der sætter kønsrollerne til diskussion og debat.

Baggrund for serien:

I 1915 ændredes grundloven; omsider får kvinderne stemmeret til Rigsdagen. Fortalerne troede fast på, at kvindernes stemme med tiden ville føre til lighed mellem kønnene.

I 2015 fejrer ”Kvindestemmer” hundredeårs jubilæet. Har fortalerne for kvinders stemmeret fået ret i deres forhåbninger og profetier? Har vi omsider nået total ligestilling, eller er der stadig kampe at udkæmpe, og hvor står fronterne i dag – hundrede år efter at kvinder blev fuldgyldige deltagere i det danske folkestyre?

Kvinder er gennem tiden blevet kaldt mangt og meget: heks, fruentimmer, luder, husmor, rødstrømpe, bitch, elskerinde – du kan møde (næsten) dem alle sammen i dk4s nye dok-serie ”Kvindestemmer”.

”Kvindestemmer” er produceret for dk4 af Copenhagen Film & Tv ApS med støtte fra Det Danske Filminstituts Public Service Pulje.