Danmarks første bilfri by på vej

10013329-fdwri

Ny bydel i Aarhus bliver bilfri

Nye ved Elev skal tælle op til 15.000 mennesker. Arkitekter slår lige nu de første streger. En del af visionen er en bilfri.

Planerne for bydelen Nye, som den slet og ret hedder ved Elev, tæller blandt andet en bilfri by til de 15.000 mennesker, som boligområdet i løbet af fem år skal huse.

Det skriver Licitation, Byggeriets Dagblad, der er har talt med den århusianske ejendomsudvikler Jørn Tækker fra Tækker Group, der for få måneder satte ni teams fra forskellige tegnestuer i stævne, så de første store tanker om området kan blive fældet ned i streger og tekst.

»Vi samler parkeringen i overkommelig gåafstand til husene, men tvinger beboerne til at bevæge sig langs med og rundt om naboerne. Hvilket er en af måderne at lære hinanden at kende. I modsætning til et traditionelt parcelhuskvarter, hvor man kører direkte til sin carport, går ind i sit hus og gemmer sig bag sin hæk. Det handler om at skabe et aktivt og socialt byliv,« siger Jørn Tækker til Licitationen.

Læs hele artiklen på stiften.dk her.

%d bloggers like this: