Tour/Retour

Tour de France 2015 - 102a Edizione - 4a tappa Seraing-Cambrai km 221 - 06/07/2015 - Chris Froome Christopher (Team Sky) - Geraint Thomas (Team Sky) - Robert Gesink (Team LottoNL - Jumbo) - fotoNico Vereken/PN/BettiniPhoto©2015

Af Asbjørn Nors

FWROOOOME var Sky high og Tour de France blev en succes selvom der ikke blev fundet hipokridtværdier højere en Møns Klint.

Mange var dog blevet hjemme af frygt for Riis i udbrud.

Helt ubegrundet: Manden bag den frygtede virus havde ladet andre blande Epokegørende Trylledrik. Selv lavede han promotion i TV2 om hvordan man holder sig slank efter et langt liv som cykelrytter.

Selvfølgelig var der brådne blodkar: Nogle blev dog sendt hjem for at smugle syre i benene andre fik ondt i numsen af at sidde på hjul, selvom de de sad hvor de skulle, slog hul på det rigtige tidspunkt og satte sekunder i banken. En valuta, der kan blive gult værd.

Men, men, bortset fra det er nu altid en fornøjelse at se de store varemærker og Moviestars kæmpe: Dr. Martins Quickstep, Pernot, Kalasnitinkov. Liberal Aliance, Fuglsang, Brasso…

Chanel og Dior var vist også helt fremme, mens Camenbert klarede sig bedst efter 1 1/2 dag i køleskabet, så kom han hurtigt med i Tete de la Intercouse, hvor Dynamo Kiev, var de eneste der kørte med lys.

Forholdene blandt hjælperytterne er altid til debat: Selv om man er uddannet førstehjælpsrytter hos Falck, kniber det med at få pengene til at slå til. Heldigvis er de franske supermarkeder flinke til at give midterrabat., bare man skriver under på den stiplede linje på asfalten.

Og så er der det med tilliden: Mange unge ryttere troede de havde et hold i ryggen endte med et hold i nakken. Og så kniber det med at sove om natten. Men sødt at se, når de ligger og krammer deres latexdragt pudret i kokain. Om morgenen smider man bare det hele i Cavendishwasheren, så er resten nibali ud af landevejen.

Men fantastisk er det. Imponerende er det. Underholdende er det. Ære være de vandvittigt kæmpende. Det ser lethere ud end det er. Ein, zwei Greipel.

Ses i 2016.