Se Pilou Asbæk og Dar Salim i ny dansk krigsfilm

Krigen

“Krigen” følger kompagnichef Claus Michael Pedersen og hans mænd, der er udstationerede i Helmand, Afghanistan. Hjemme i Danmark forsøger Claus’ kone Maria, at holde sammen på en hverdag med en mand i krig og tre børn, der savner deres far. Under en rutinemission fanges soldaterne i en voldsom ildkamp mod Taleban. For at redde sine mænd træffer Claus et valg, som fører ham tilbage til Danmark, anklaget for en krigsforbrydelse.

Tobias Lindholm fortsætter sit samarbejde med Pilou Asbæk og Søren Malling, der spiller overfor Tuva Novotny og Charlotte Munck. Soldaterne spilles af rigtige soldater, der har været udstationeret i Afghanistan. Desuden medvirker skuespillerne Dar Salim og Dulfi Al-Jaburi.

Lindholm har både skrevet og instrueret. Han arbejder på filmen sammen med sit faste hold som blandt andet tæller fotograf Magnus Jønck, klipper Adam Nielsen og tonemester Morten Green.

Optagelserne har fundet sted i løbet af efteråret i henholdsvis København og Konya, Tyrkiet. Filmen er produceret af René Ezra og Tomas Radoor for Nordisk Film med produktionsstøtte på 8,0 mio. kr. fra Det Danske Filminstitut ved konsulent Kim Leona. Desuden har DR TV støttet, og Nordisk Film Distribution distribuerer.
Krigen har premiere 10. september 2015.