Paul McCartney om Alternativet: »Det lyder glimrende. Glimrende.«

11693806_10153525921079047_3316550822168900746_n

Her i Danmark havde vi for ganske nylig valg, og et nyt parti – Alternativet – havde stor succes med at appellere til vælgerne ved en dagsorden om bæredygtig energi og bæredygtig udvikling, herunder et konkret forslag om kødfrie dage. Så på den måde kan man sige, at din idé har spredt sig…

»Det lyder glimrende. Det vidste jeg ikke. Glimrende. Det er generelt min oplevelse, at det også på regeringsniveau vækker genklang med tanker om bæredygtighed. Ofte bliver det ved snakken og de fine fraser, og så må vi se… Men det er helt oplagt. Klimaforandringer, overbefolkning, fedme… Der skal ske noget nyt. Prøv at gå rundt i Disneyland og se, hvor mange kødædende, fede mennesker, der er sådan et sted. Det er skræmmende. Og en del af problemet er den markedsføring som kødindustrien og dens aftagere slipper af sted med at sprede som gylle… I forhold til klimasagen er det det samme: Der er magtfulde interesser – blandt andet olieselskaber, bilindustrien – der lobbyer imod forandring. Klimafornægtere er sgu ret hjerteløse mennesker… Altså, jeg opfatter faktisk bare mig selv som en mand af folket, der siger en ret oplagt sandhed lidt højere end menigmand. Det er et privilegium, jeg har«.

Læs hele interviewet på soundvenue.com her.

Reklamer