Yahya Hassan fik ikke stemmer nok til Folketinget

Yahya_Hassan__792124a

Det lykkedes ikke for den unge Aarhus-digter Yahya Hassan at komme i Folketinget. Han fik kun 937 stemmer.

Løsgængeren Yahya Hassan kommer ikke i Folketinget.

Den unge digter med palæstinensiske rødder var opstillet i Østjyllands Storkreds, men opnåede kun 937 stemmer, svarende til 0,2 procent af de afgivne stemmer. Det ville have krævet over 20.000 krydser i stemmeboksene at få et sæde på Christiansborg.

Hassan havde meldt sig som folketingskandidat for Nationalpartiet. Men da partiet, som er stiftet af tre brødre med dansk-pakistansk baggrund, ikke kunne nå at samle de nødvendige underskrifter til at blive opstillingsberettiget inden valget, besluttede Hassan at gå selv.

Aarhus-digteren, som på det seneste flere gange har været i medierne efter episoder på værtshuse, har over 28.000 følgere på Facebook. Men for få af hans tilhængere var åbenbart parat til at give ham deres stemme.

Flere målinger de seneste uger har ellers peget på, at Hassan faktisk havde en chance for at gøre komikeren Jacob Haugaard kunsten efter. Haugaard kom som løsgænger i Folketinget ved valget i 1994 – til stor overraskelse for sig selv.

Bookmakerne ville inden torsdagens valg give pengene 10 gange igen til de spillere, der satsede på Yahya Hassan som medlem af Folketinget.

Reklamer