“POLITI HJÆLP POLITI”

19604_10206591318840836_2375733071839557260_n

Fady Allan skriver på Facebook:

Dette er et manifest. Jeg er gidseltager og kriminel.

Altså hvis man spørger buschaufføren i 5A.

Tidligere i eftermiddags, stod jeg på bus 5A på Amagerbrogade, med den forventning om at jeg havde mønter nok til at købe en billet. Mens jeg stod i kø på vej op i bussen, skyndte jeg mig at købe en SMS-billet.

Da det blev min tur fortalte jeg chaufføren at jeg modtager min billet om to sekunder, og før jeg færdiggjorde sætningen – modtog jeg min billet.

Chaufføren fortalte mig at jeg skal købe en billet før jeg stiger på bussen – jeg beklagede og fortalte ham at det nok skulle huskes til næste gang. Men nu havde jeg jo min billet i hånden.

Chaufføren nægtede at køre videre hvis jeg forblev i bussen, han slukkede den og fortalte mig at han ville tilkalde politiet.

Jeg troede det var er dårligt forsøg på en joke, og grinte – men da bussen blev slukket så forstod jeg hans “alvor”. Og fortalte ham at jeg ikke går af bussen da jeg har en billet. Jeg satte mig mellem passagerne, og blev mødt med smil og forbavselse over chaufførens MEGET mærkelige adfærd.

Der går 10 sekunder efter jeg har sat mig ned, hvor chaufføren siger i mikrofonen: “Jeg håber du er klar over at du har toget folk i bussen som gidsel ikke?”

What?

Passagerne i bussen kiggede tilbage på mig, nogle med et smil, andre med nysgerrighed hvor én endda nævnte “har du det?”

Den næste bus var lige i hælene på den holdende bus, og passagerne (inkl. mig) havde et vigtigt ærinde, og blev nød til at komme videre. Derfor gik vi af bussen og tog den næste – hvor vi alle fik et chok over chaufførens brugerdefineret skilt der viste : “POLITI HJÆLP POLITI”

Jeg kunne ikke andet end at grine, sammen med resten af passagerne der steg ud. Hvor vi også blev nød til at tage billeder af det…… Specielle syn.

Til alle passagerne der blev forsinket pga mig – jeg skylder kage.
Til chaufføren og Movia – Hvad sker der?

Jeg har indset en klage, og ved jeg ikke er den eneste. Men fra og med idag – er jeg gidseltager.