Opskrifter: Ovnbagte parmesan pommes frites

google_img20150406-32477-4f8apc

Forvarm ovnen til 200 grader.

Skræl kartofler og skær dem i halve tommer tykke skiver (på langs). Placer kartoflerne i en gryde med koldt vand og 1 spiseskefuld salt. Lad dem langsomt koge og lad det simre, indtil en knivspids let går igennem. Kog ca. 75% færdig.

Hæld vandet omhyggeligt fra og sat i en skål. Tilføj olivenolie, 1 spsk salt, 1/2 tsk sort peber. Rør godt rundt og læg i 1 lag på en nonstick bageplade. Bages indtil lysebrue.

Når de er brune, drysses med parmesan og de fortsætter med at bage indtil godt brunet og sprøde og osten er smeltet og karamelliseret, omkring 6 til 7 minutter mere. Fjern og lad afkøle i 2 minutter. Server med et iskoldt glas øl.