Hvem er alle de udlændinge, der konstant “vælter ind over grænsen”?

10411736_10153220496345820_1288682269676288221_n

Af Neil Bloem på Facebook

Her er et søjlediagram, der viser hvilke nationaliteter, der udgjorde de ti største grupper ud af de 72.339 mennesker, der i 2014 fik mulighed for at opholde sig lovligt her i landet. Jeg har fundet det på Danmark Statistiks hjemmeside, fordi medierne ikke gider gøre det.

Første- og andenpladsen går til hhv. rumænere og polakker, hvis ret til at være her i landet og arbejde er uløseligt forbundet med vores medlemskab af EU. Hvis man er utilfreds med at de overhovedet arbejder her i landet, så skal man kæmpe for at melde sig helt ud af EU – og det har selv DF opgivet. Hvis man er optaget af at disse mennesker arbejder under ordentlige forhold og at arbejdsgiverne ikke udnytter dem til at presse danske lønninger ned, så skal man melde sig under fagbevægelsens faner.

På trediepladsen er der så syrere som det eneste mellemøstlige indslag på listen. De har modtaget asylophold og familiesammenføring, fordi de er flygtet fra den værste humanitære katastrofe siden Anden Verdenskrig. FN’s flygtningeorgan UNHCR anslår at antallet af syriske flygtninge kan være oppe på 4,27 millioner – vi gav ophold til under 6.000 af dem i 2014.

På fjerdepladsen har vi så nogle amerikanere. De er hovedsaligt studerende, men de skulle vist ifølge Inger Støjberg være gode og vestlige nok på den der integrationsparate måde, så her er der i hvert fald ingen ko på isen.

Herefter følger så indere (mest arbejdstilladelser), tyskere (mest studerende), kinesere (mest arbejdstilladelser), litauere (mest arbejdstilladelser), ukrainere (mest praktikophold)

På tiendepladsen slutter vi så af med filipinere, hvis udelukkelse ville placere os i den trælse situation at mange velstående familier ikke ville kunne bruge underbetalte stuepiger til daglige huspligter længere, hvilket ville betyde at disse familier så ville blive nødt til gøre rent, vaske tøj og hente børn selv – og det kan vi jo ikke have.

Hvis du kender nogen, der har ondt i maven over den “massive tilstrømning” af udlændinge, så del gerne denne besked med dem. Så kan det være at vi kan få en bedre og mere frugtbar diskussion med udgangsgangspunkt i fakta i stedet for mavefornemmelser og skræmmekampagner.

Kilde: http://www.dst.dk/da/Statistik/NytHtml.aspx?cid=18861

There are 16 comments

 1. Alexander Weile (@alexweile)

  #Christian: Det er en artikel med de 10 lande, hvor flest får opholdstilladelse fra. Der er jo 200 andre lande folk kan komme fra. Så skulle “DanmarkStatistik” lave et diagram for alle lande. En ting ved jeg, det er i hvert fald ikke Eritrea de sidste tusinde kommer fra – derfra fik blot 219 mennesker asyl pga. flygtningestatus i 2014.

  Liked by 2 people

 2. Christian d'Or

  Jeg er helt med. Men når tallet 72.000 bliver præsenteret, og det ikke nævnes at diagrammet repræsenterer ca. halvdelen, vil størstedelen læse diagrammet og artiklen som som omhandlende de 72.000. Og når DF (og den siddende regering) er manipulerende og usaglige i deres evige hetz mod indvandrere fra mellemøstlige lande, må vi modsat være supersaglige og faktuelle.

  Liked by 2 people

 3. Mark Langdahl

  @Thomas: Det gør de ikke. Opgørelsen er over folk, der har fået opholdstilladelse. Der er ingen lysegrøn bar ved USA. Der er mørkeblå (arbejdstilladelser), lyseblå (uddannelsesvisa), mørkegrøn (familiesammenføring) og grå (andet).

  Like

 4. CryptoGuyCPH (@CryptoGuyCPH)

  Jeg mener også vi bør stramme adgangen for amerikanerne. Har ikke tal på hvor mange dovne amerikanske studerende der kommer hertil og får gratis uddannelse og SU (yep, i modsætning til hvad mange tror kan de frit få SU!) og lægger beslag på uddannelser og boliger. De fleste rejser hjem igen uden nogensinde at have bidraget. Hvis en dansk studerende skulle på et tilsvarende ophold i SU ville det raskvæk koste 50-100.000 kr. – og uden nogen form for SU (og legater uddelt af de danske universiteter tæller naturligvis ikke i den sammenhæng, da de jo også er betalt af de danske kasser).

  Statistikken viser at vi ikke får ret meget ud af at forsørge disse rige amerikanere – det er de færreste der bliver her for at arbejde.

  Så derfor – fjern SU’en for amerikanere og indfør brugerbetaling for udenlandske studerende.

  Liked by 1 person

  1. Anya Flott Nielsen

   Altså.. nu er det sådan at man skal være dansk statsborger for at få adgang til SU. alternativt kan man ansøge om at blive ligestillet, hvis man opfylder visse kriterier, så som flygtning, har været her 5 år, har arbejdet her 2 år.. Mange uddannelser i Danmark skal udlæninge selv betale for, uanset om de er gratis for danskere.
   Alternativt kan du få SU hvis du arbejder i danmark som EU eller EØS borger

   Like

 5. tdiddikbn

  @cryptoguycph Hvis du egentlig læser bestingelserne for SU, så vil det blive tydeligt, at amerikanske (og jo alle ikke-EU statsborgere) studerende ikke er berettiget til SU. Jeg er selv amerikansk studerende, har en dansk kæreste og flyttede hertil i 2013. Amerikanske studerende kan ikke få SU og betaler 120.000 kr/år for at læse her. Der er meget få der får en form for SU, og når det sker, gælder det alle ikke-eu ansøgere i verden der er meget højt kvalificerede (fx har næsten kun 12 i alle deres universitetsfag og har forsket i noget o.s.v.). Jeg har svært ved at forstå hvor du har fået din opfattelse af amerikanske studerende fra, fordi det er klart ikke fra verkligheden. De fleste er dog temmeligt rige som du påpeger, men som sagt, betaler også temmeligt meget for at være her.

  Like

 6. Kl Queteimporta

  CryptoguyCPH: You are wrong. Americans are NOT entitled to SU, unless they are here married to an EU citizen. (Danish or not). That means the spouse of the EU citizen has ‘almost’ the same rights as the EU citizen. (the spouse). My wife applied and was granted SU because she is married to me, and I am a German citizen living here. She had been working (as per the SU rules!) for a year or a bit more before she was eligible to receive SU. And stop the racist ignorant bullshit about “not contributing”. She has a job, and even before she got SU she had been paying taxes to keep YOUR children (and probably yourself) with a pension. It is a well known FACT that immigrants and students who end up staying are NET CONTRIBUTORS to the Danish economy. In other words, without us, migrants, your tiny little country (whose economy is described by The Economist as merely an ‘appendix of the German economy) wouldn’t be what it is, and given the age of your citizens, you and your children wouldn’t have a pension.

  Now, if only HALF of the Danish population actually WENT TO WORK instead of claiming benefits for EVERYTHING, perhaps Denmark wouldn’t be in the situation it is in, but to blame it on “Americans” or “immigrants” is just myopic and it only serves to illustrate that you are looking for a scapegoat. Kinda like DF does ALL THE TIME.

  And if you want these Americans to “contribute” then stop being so damn closed minded, and give them jobs even if they don’t speak this god-forsaken language, because at the end of the day, no matter what “Danish product” you are selling abroad, you will, i repeat, you WILL have to sell it to the Americans (And the Germans!) so you can continue having your supposedly wealthy country.

  Liked by 1 person

 7. Thomas Ryan

  Kære #CryptoguyCPH og alle som dig,
  Jeg accepterer, at alle ikke kan have de samme holdninger som mig, det er selvsagt.
  MEN NU MÅ DET STOPPE. FIND [VALIDE] FAKTA OG DAN DIN HOLDNING. LAD VÆRE MED AT TAGE POLITISKE UDSAGN, SOM DU HAR HØRT ET STED, PRÆSENTER DEM SOM FAKTA, OG DEREFTER DAN DIN HOLDNING: PÅ DEN MÅDE KOMMER VI JO ALDRIG VIDERE!

  Omkring amerikanske studerende, som kan få SU. Ja du har ret. Hvis en amerikaner opfylder et eller flere af disse krav (http://www.su.dk/SU/betingelser/udenlandsk/ligestillingeu/Sider/default.aspx),
  1) Personen har arbejdet i Danmark i mindst 2 år (min 30 timer om ugen)
  2) Har været gift i to år og har boet i DK i to år
  3) Du rejste ind i Danmark før du fyldte 20 sammen med dine forældre, OG dine forældre har bopæl i DK
  4) Du har opholdt dig i DK i mindst 5 år, hvor dit hovedformål ikke har været studier
  5) Du er fra det danske mindretal i Sydslesvig

  Hvor mange ud af de ca. 3000 studerende, som befinder sig i DK for at uddanne sig kan vi vel blive enige om, at et fåtal vil kunne få SU, og at disse mennesker alt andet lige har, eller er i gang med at bidrage til den danske stat enten ved selv at arbejde, eller ved at forældrene gør. Derudover må vi også antage, at disse meget specifikke tilfælde også har en høj tilknytning til det danske samfund, som vil sandsynliggøre, at de vil blive i danmark efter endt uddannelse.

  Amerikanske studerende, som kommer til danmark betaler faktisk igennem universitetet i hjemlandet for deres ophold. Så vi vil have flere ikke færre. Nogen gange er det muligt, at de ikke betaler for deres ophold. Dette sker når universitetet i danmark har en udvekslingsaftale og derved får den danske studerende mulighed for at komme til USA (Her er et eksempel på reglerne fra Aarhus universitet: http://kandidat.au.dk/en/admission/international-applicants/). Altså derfor hedder det “udveksling”.

  Like

 8. Ulrik Mersø

  @Thomas – Det er umuligt for amerikanere at få asyl i Danmark. Især da, hvis de har brugt deres ytringsfrihed til at afsløre forbrydelser begået af amerikanske politikere. Bare spørg Edward Snowden. Det havde været nok været meget lettere for ham, hvis han i stedet havde brugt den til at tilsvine muslimer – for så havde han da vist integrationsvilje og tilegnelse af de danske værdier.

  Liked by 1 person

 9. CryptoGuyCPH (@CryptoGuyCPH)

  Jeg har ikke sagt amerikanere kan få asyl – jeg sagde de kunne få SU. Jeg kender tre amerikanske udvekslingsstuderende og de fik alle SU. Jeg ved godt paragrafferne siger noget andet, men som der også står kan man søge om at blive ligestillet – det må være de regler de benyttede sig af. Ingen af dem var gift eller havde danske forældre. Den ene var min nabo på kollegiet, så det er førstehåndsviden.

  Desuden sagde jeg ikke at ALLE udvekslingsstuderende var uproduktive. Men mange er, og som statistikken viser er det en brøkdel der bliver og arbejder – derfor giver det ingen mening at give dem denne gratis uddannelse.

  Og ingen af jeres indlæg adresserer den anden problematik jeg rejser: Hvis en dansker kom til USA ville vedkommende ikke få en dyt gratis og ville tværtimod skulle stille sikkerhed og tegne forsikringer for det ene og det andet. Er det rimeligt?

  Like

 10. Anders_S

  Mitt tips är att svenskar är en av de allra största invandrargrupperna i Danmark. Framförallt när det gäller arbete. Men svenskar finns uppenbarligen inte med i statistiken. Svenskar kan ju bara flytta och behöver ju inga tillstånd.

  Liked by 1 person

Der er lukket for kommentarer.