Arbejdstagere fra andre EU lande kommer til Danmark for at arbejde, ikke nasse

1518531_801801616578345_6250226035692474180_o

Af Morten Helveg Petersen på Facebook

I år har vi sat rekord i antallet af østeuropæiske arbejdstagere i Danmark. Nogle vil måske mene, at det er skidt. At østeuropæerne tager jobs fra danskerne, eller at det koster i børnepenge og andre velfærdsydelser. Men sagen er en anden. Europæere i Danmark hjælper nemlig med at udfylde huller i landbruget, hotelbranchen og industrien, hvor arbejdsgiverne kan have svært ved at finde den nødvendige danske arbejdskraft. Europæiske arbejdstagere lægger hvert år milliarder i den danske statskasse, som vi kan bruge på sygehuse, børnehaver og folkeskoler. Og endelig skal man huske, at den fri bevægelighed også giver os danskere frihed til at rejse, studere, handle og arbejde, hvor vi vil i Europa. Det arbejder jeg hver dag hårdt for at sikre, vi kan blive ved med.