“Åbent Ministerium og Ministerium for Borgerinddragelse” er et af Alternativets 12 superministerier

alternativet-1430x1251

Alternativet vil skære de nuvær­ende 20 ministerier ned til tolv. Grøn omstilling og borger­inddragelse er i centrum, men alternativisterne kan ende med øget centralisering og kasketforvirring ved at lave flere superministerier, vurderer lektor i offentlig forvaltning.

“Der er to ting i det. Vi vil have et helt åbent ministerium, hvor flere kan inddrages. Som borger deltager du ikke kun ved at stemme, men du deltager også ved at blive inddraget i opgaveløsningen. Vi vil inddrage flere i demokratiet, uden at det nødvendigvis går gennem partimedlemskab. Folkeafstemninger er en god idé, men det er ikke den eneste måde at lave demokrati på.”

Læs om alle 12 ministerier her.