Alternativet kan afgøre det kommende folketingsvalg

Thorning før Rio_ Det bliver rigtig svært - JOHANSEN LINDA copy

Af Arne Herløv Petersen på Facebook

Den nyeste Voxmeter giver 84 mandater til rød blok og 91 til blå. Alternativet får 1,8 procent og kommer dermed ikke ind. Hvis de nordatlantiske mandater fordeles ligesom sidst med 3 til rød og 1 til blå, skal der bare flyttes 3 mandater. Det kan f.eks. ske ved at Alternativet lige kommer op over spærregrænsen og får 4 mandater – hvis de altså ikke tager dem fra de andre partier i rød blok.

Under alle omstændigheder kan ret små forskydninger – 8000 stemmer ekstra til Alternativet, nogle promille flyttet fra blå til rød – betyde, at vi alligevel ikke får Tulleløkke-regeringen.

Hvis vi kan føre en valgkamp, der får en del mennesker op fra sofaen og hen i valglokalet, kan det betyde hele forskellen.

Hvis bare maoisterne og trotzkisterne i Florida i 2000 havde stemt på demokraterne i stedet for på deres egne helt chanceløse kandidater, var Gore blevet præsident i stedet for Bush. Det var bogstavelig talt få promille af befolkningen i en enkelt stat, der gav os fire års rædselsregimente med Bush.

Lad os lære af det. Husk, at den der ikke stemmer eller stemmer blankt, stemmer på Tulleløkke-holdet.