Danske aviser tjener styrtende med penge

Lisbeth_Knudsen_492483a

Lasse Jensen skriver i denne uges medieklumme:

Ja, oplaget falder (næsten) over det hele. Men kaster man et blik på årsrapporterne, er der (næsten) ingen krise – ud over en naturlig bekymring for fremtidens uafklarede digitale forretningsmodel. De to store dagbladshuse, Berlingske Media og JP/ Politikens hus kom ud med pæne overskud. Berlingskes nye ejer, belgiske De Persgroep kan notere sig, at den skrumpede koncern forleden stolt kunne meddele et overskud i 2014 på 157 millioner. Værdien af de frasolgte virksomheder er ikke medregnet. JP/Politikens Hus næsten strutter af velvære med et resultat på 237 millioner og en endog meget pæn egenkapital på 1,668 milliarder. Dagbladet Børsens ejer, svenske Bonnier, har lige meddelt, at Børsen kommer ud med et »rekordresultat«. Hvor meget vides ikke, men i 2013 var overskuddet på 43 millioner. De to store, gamle stiftstidender boltrer sig i opkøb og fusioner. Nordjyske Medier i Ålborg køber den ene virksomhed efter den anden, og Fynske Medier i Odense er nu endeligt fusioneret med Syddanske Medier og hedder jysk/fynske medier. På Fyn noterer de sig oven i købet noget så usædvanligt som en lille oplagsfremgang.

Læs hele medieklummen på information.dk her.