CNN’s Amanpour skal interviewe Nobels fredsprismodtagere

unnamed (8)

For 20. år i træk samarbejder CNN med den norske Nobel komite omkring fredsprisen i Oslo. CNN’s stjernevært Christiane Amanpour skal interviewe 2014 Nobel prisvinderne – fortalerne for børns rettigheder Kailash Satyarthi og Malala Yousafzai.

Jeg er glad for at få lov til at møde og interviewe de to ekstraordinære vindere af Nobels fredspris 2014. Jeg vil se frem til at få uddybet det arbejde, som Kailash Satyarthi og Malala Yousafzai udfører for børn i hele verden, siger Christiane Amanpour.

Dette års vindere, Kailash Satyarthi og Malala Yousafzai, vil modtage prisen for deres kamp imod undertrykkelsen af børn og unge samt kampen for deres ret til uddannelse. Interviewet vil blive broadcastet til mere end 200 millioner hjem verden over den 10. december kl. 17.00, live fra Oslos rådhus.

Nobels fredspris er blevet kaldt “verdens mest prestigefyldte pris”. I alt har 101 personer og 24 organisationer modtaget fredsprisen.

Christiane Amanpour er CNN’s international korrespondent og vært for Amanpour, et dagligt program om internationale anliggender på CNN International siden april 2012. Hendes hæderkronede karriere i journalistik spænder over tre årtier, da hun begyndte sin karriere som journalist på CNN i 1983.