Turzi er verdens bedste live band lige nu

turzi

Af Ronnie Rocket

☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆/☆☆☆☆☆☆

Jeg havde fornøjelsen af at opleve mit favoritband live på hjemmebane i Paris i går. Turzi spillede en promotion koncert for inviterede gæster på en übercool klub i 9. arrondissement, der serverede original currywurst fra Berlin. Baren serverede kun cocktails og champagne. Turzi er – ligesom alle de andre – fra Versailles.

Hvis man skal prøve at beskrive Turzis musik må det blive noget i retning af en kombination af Gong, Magma, Pink Floyd, Deep Purple, temaer fra amerikanske politiserier fra halvfjerdserne og Ennio Morricone/Roman Polanski soundtracks tilsat den obligatoriske inspiration fra Can, der efterhånden har overhalet både The Beatles, The Velvet Underground og Kraftwerk som det mest betydningsfulde rockorkester i verden.

View this post on Instagram

The best band in the world right now. #turzi #paris

A post shared by Ronnie Rocket (@ronnierocket) onDe fire franske musikere, to med hipsterskæg, herunder en fyrig keyboardspiller, der kan vride det hårdeste syrefunk ud af sit Hohner D6 Clavinet, og to glatbarberede, dels en stoisk bassist, der mindede mig om en arabisk-fransk udgave af Tolle Tolstoy fra Before og en guitarist og forsanger, der kan synge bukserne af selv det mest frigide pigebarn, blev backet up af en furie korsanger i slacks (der godt kunne have taget en kjole på).

På min Samsung Note har jeg skrevet nogle ulæselige kragetæer om “en sonisk lagkage af psychedelica med kærlighed til det bedste musik fra tresserne og helt frem til i dag, herunder de berygtede halvfemsere”.

Koncerten varede ca. 45 minutter. Ingen ekstranumre. Det er sådan at vi kan li’ det. Opvarmningsbandet, duoen Chinese Army, var også ret fede!

Turzi udsender sit tredje album ‘C’ i næste måned. De to første hedder ‘A’ og ‘B’. Her er et nummer fra sidstnævnte.Du SKAL høre den helt nye blog single på New Music United her. Køb musikken fra bagkataloget på Bandcamp her.