Bjarne Henriksen i rollen som tobaksfabrikant Otto Frigh

27716641-152392

At du har masser af muskler og tatoveringer, gør dig ikke nødvendigvis til en mand. Det mener skuespiller Bjarne Henriksen.

I ’Badehotellet’ spiller han den dominerende og mandschauvinistiske tobaksfabrikant Otto Frigh, der vælter sig i cigarer og cognac. Og det er faktisk lidt befriende, mener skuespiller Bjarne Henriksen om sin tv-karakter.

For karakteren Otto Frigh ligger nemlig lagt fra Bjarne Henriksen selv. Den 56-årige skuespiller er en moderne mand, der derhjemme hjælper med at handle ind, gøre rent og lave mad.

– Vi er efterhånden ude i, at når man træner en masse, får tatoveringer og barberer sig skaldet, så er man en mand. Jeg kunne egentlig godt tænke mig, at man slappede lidt af. Jeg forstår ikke, hvorfor man på den måde har behov for at bevise, at man er en mand. Jeg synes snarere, man er en motherfucker karl, når man tør at få børn, får sig et arbejde og påtager sig ansvaret for at forsøge nogen, siger han.