FBI brugte heksejagten på Billie Holiday til at lancere “the war on drugs”

billieholiday

I en stor artikel i Politico bliver det afsløret, hvordan FBI brugte Billie Holiday og hemmelige agenter til at indlede hvad der skulle blive en langvarig “war on drugs”, der fortsætter på højtryk den dag i dag.

Cocaine was, it was widely claimed in the press at this time, turning blacks into superhuman hulks who could take bullets to the heart without flinching. It was the official reason why some police in the South increased the caliber of their guns. One medical expert put it bluntly: “The cocaine nigger,” he warned, “sure is hard to kill.”

Der sidder flere mennesker i fængsel i USA end noget andet sted i verden. De fleste er sorte. De fleste for småforbrydelser med narkotika.

Læs hele den rystende beretning her.
[via Jan Fex]