EU optrevler kinesisk falskmønter bande i Italien

1600_german_2_euro_coins_wallpapers

Europol har støttet det italienske Carabinieri politi med at arrestere 12 personer, der er ansvarlige for import og distribution af falske euromønter fra Kina.

Lederen af den kriminelle gruppe menes at operere ud fra Shangha i Kina, hvor han har forbindelser til en hemmelig produktionsfacilitet og folk til at organisere transporten af falske penge til Napoli i Italien. Ved ankomsten i Italien er mønterne blevet fordelt i hele Europa af andre medlemmer af den kriminelle gruppe, ledet af den hovedmistænkte i Palermo, som er en ghanesisk statsborger.

De 12 anholdelser blev foretaget i sidste uge, men undersøgelsen startede tidligere i år, og en række falske €2 mønter blev beslaglagt sammen med telefonnumre af væsentlig interesse for undersøgelsen. Efter den første beslaglæggelse indså efterforskere at den kriminelle gruppe havde evnen til at producere et stort antal falske mønter af god kvalitet. De kriminelle anvendte avancerede produktionsteknikker, meget lig dem, der anvendes til at fremstille ægte mønter.

En vigtig beslaglæggelse blev foretaget i September 2014 i nærheden af Napoli, hvor over en halv million euro, i et og to euromønter mønter, blev fundet skjult i en container, gemt i metalrør.

En international taskforce, der består af eksperter fra otte forskellige EU-lande, blev oprettet efter denne beslaglæggelse. Taskforcen og undersøgelse blev støttet af Europol, som koordinerede indsatsen blandt alle de europæiske retshåndhævende myndigheder, der er involveret, og som tillige stod for efterretningstjeneste.