Guld Konge og Fædreland

Sønderjyderne er tvunget i krig i tysk uniform. Europa står i flammer, mens gullaschbaronerne i Danmark tjener styrtende med penge og fører sig frem. Kong Christian X bringer det danske monarki i fare og Emma Gad kæmper for kvindernes rettigheder. Hun er ikke til at overse!

Danmark har i 50 år lidt under det smertefulde tab af Slesvig og Holsten i 1864, hvor vi mistede 40 % af vores land og 30 % af befolkningen til tyskerne. Det er et åbent sår hos den danske konge og Danmark er reduceret til et lille og ubetydeligt land, da 1. verdenskrig bryder ud i 1914. Men vi har stadig magten over adgangen til Østersøen. Kong Christian X beordrer en armering med miner af de danske farvande og det lykkes ham at holde Danmark neutralt under hele krigen.

Læs mere på nordiskfilm.dk her.

Dokumentaren vises på DR1 søndag den 14. december kl. 20:00.