1864 – episode 6

1864villa

1864_seks

1864takt

1864familie

Af Ronnie Rocket

★ ★ ★ ★ ★ ★

Aftenens episode begynder i helvedes forgård. Et dansk villakvarter. Håbløsheden er total. Familier i opløsning. Meningsløs død. Det moderne samfunds fuldstændige sammenbrud.

Fortællingens flettede veje kravler gennem historiens grusomme virkelighed, hvor rædselsfulde misforhold er udtalt på alle planer. Fra tåbelig politisk ledelse til idiotiske patriarker smadres alt hvad der kan minde om sund fornuft og almindelig anstændighed. Tapperhed og medmenneskelighed lyser kun pletvist frem i tilfældige helteskikkelser skabt af et enestående, kynisk stof. Længslen efter kærlighed dræbes af den ondskab, der udspringer af psykopatisk magtbegær og desperat ensomhed.

DR UnderholdningsOrkestret nedlægges med sabler og riffelskud på klods hold. Tyskerne analyserer musikkens anatomi til et glas rødvin. Vanviddet raser til takten af march og en falsk melodi i dur, der i virkeligheden burde være i brutalistisk mol.

Vi er alle i familie med hinanden. Vores mørkerøde sigøjnerblod bløder ens. Vores tårer salter ansigterne. Vi har bombet 881 gange på 100 dage.

Vi er i krig. Vi drikker. Vi ser fjernsyn. Vi lever.

Læs også anmeldelser af en kønsforsker her, en forfatter her og en professor her.