Dramatisk udvikling i MH17 sagen – både DR og TV2 rydder forsiderne

Efter sigende viser de længe ventede satellitfotos uofficielt at det malaysiske rutefly MH17 blev skudt ned af et Ukrainsk krigsfly. Og altså ikke af pro-russiske oprørsstyrker som medierne ellers massivt har fastfoldt fra begyndelsen. Hvis dette bevis er ægte vil det vende op og ned på hele verdenssituationen og bl.a. sætte den demoniserede Putin i et helt nyt lys. Rusland har hele tiden nægtet at være involveret og har tværtimod presset hårdt på for at få fremlagt beviser, bl.a. fra det ukrainske kontroltårn og fra amerikanske satellitter. Men mistænkeligt nok er de aldrig kommet frem. Det er tilsyneladende “en whistleblower med tilknytning til MIT”, der har lækket fotoet. Absurd nok sammenligner Barack Obama samtidig Putin “med ebola” i sin åbningstale til G20 topmødet i Brisbane.

Både DR og TV2 har valgt at rydde forsiderne med historien.

MH17drdk

MH17tv2dk

Ingen danske aviser har endnu turde bringe den. Utroligt nok bringer Berlingske nærmest den modsatte historie på forsiden (men har senere bragt en notits baseret på BBCs version af historien). Mediekrigen fortsætter, men den er mere dramatisk end nogensinde.

MH17bdk

Det er en talsmand fra “Russian Union of Engineers” (en russisk NGO med tilknytning til Putin), Ivan Andriyevsky, der bekræfter ægtheden af billederne.

De er udsendt en 43 siders PDF på russisk om sagen.

Bloggere afviser ægtheden af fotoet.