Min danske sommer med Løgismose Udvalgt (Dag 1)

IMG_20140717_191046

Af Ronnie Rocket, Berlin/Tisvilde

Når man holder sommerferie handler det om at slappe af. Men det handler også om at spise og drikke godt. Og gerne så lækkert muligt.

Hvis man holder ferie i Danmark kan man med fordel handle ind i Netto, hvor “Løgismose Udvalgt” produktprogrammet efterhånden er så omfattende at man næsten kan leve af det alene. Supermarkedseventyret begyndte vist med en pakke gourmet smør.

Her er nogle bud på hvordan du kan forkæle dig selv og dine omgivelser med lækker sund og varieret Løgismose mad og forskellige, herlige drikke i tre dage.

Dag 1

Morgen

Løgismose Mejeri har igennem de sidste 10 år haft et venskabsmejeri på Island. Mejeriet hedder Mjölka og ligger i Reykjavik. Familien som startede mejeriet kommer og besøger os et par gange om året og de medbringer altid deres nationale mejeriprodukt Skyr. Skyr er meget lig den danske kvark, forskellen skal findes i den specielle mælkesyrekultur som islændinge anvender. På Løgismose Mejeri fremstiller vi vores skyr med den originale islandske skyr kultur.

IMG_20140716_120059

IMG_20140716_120255

IMG_20140716_120140

IMG_20140716_115946

Frokost

Der høres første gang om rygeost i Danmark i begyndelsen af det 18. århundrede, og det på Fyn. En rum tid er gået siden da, men med Løgismose rygeost på Fyn er det lykkedes at holde hævd i de gamle traditioner på mere end én måde. Når man besøger Løgismose Mejeri, hvor produktionen af rygeost foregår, er det indlysende, at hele processen, behandling af mælk, rygning osv. – vidner om dyb respekt for nedarvede metoder inden for et fag, som givetvis ikke findes andre steder i Danmark.

IMG_20140716_121118

IMG_20140716_120409

Aften

Med den gode smag for øje lancerer Løgismose nu dansk hakket oksekød, lavet på kød fra kødkvægs racer. Kødkvægsracer er bl.a. Hereford, Limousine og Angus, der alle er kendt for deres udsøgte smag. Men racerne gør det ikke alene. Vores kokke har i samarbejde slagterne fra Himmerlandskød A/S fundet frem til den kombination af udskæringer, der giver den bedste smag og struktur for hakket kød. Derfor hakkes Løgismose oksekød udelukkende af rene muskeludskæringer fra f. eks. tykkam og bov. Som bekendt har bøffer og steaks den bedste smag hvis de er velmarmorerede. Dette gælder også for hakket kød, derfor justerer vi fedtprocenten og dermed smagen med marmoreret kød fra brystet.

IMG_20140716_120858 (1)

Natmad

*Tip: Køb rigeligt ind, hvis du ser den – den kan meget nemt være udsolgt!

IMG_20140716_121019

Vi spiste den gode mad til lyden af denne gode musik.

Reklamer