Så dansk, at det gør ondt

drdannebrog

Lasse Jensen har skrevet en befriende klumme om den danske selvfedme i medierne.

Et hastigt blik på et par andre landes måde at udtrykke sig på giver stof til eftertanke. Britiske BBC bruger selvfølgelig aldrig udtrykket ’englænderne’, for så ville skotterne, nordirerne og waliserne blive knotne. Her har man udtrykket ’britisk’, der betyder noget andet. Men selv det ord, er man meget forsigtig med. Man bruger udtryk som ’borgerne’ eller ’the audience’. Tyske ARD og ZDF er af historiske og andre grunde også meget forsigtige med brugen af ordet ’tyskerne’. Svenskernes SVT og SR taler og skriver om ’borgerne’.

Danmark kunne passende begynde at dobbelt-flage, ligesom i f. eks. Tyskland, for at vise at man ikke er et lille indskrænket land, men et storsindet lille land, der gerne vil være en del af et internationalt samfund.

http://www.information.dk/503166