Rafael Frühbeck de Burgos stopper som chefdirigent for DR Symfoniorkestret

Rafael Frühbeck de Burgos

Af Max Fage-Pedersen

DR SymfoniOrkestrets chefdirigent Rafael Frühbeck de Burgos har i samråd med sine læger valgt at indstille sin karriere som dirigent med øjeblikkelig virkning. Det er længere tids sygdom og en nylig forværring af hans tilstand, der gør, at han har truffet dette svære valg.

DR SymfoniOrkestret siger dermed farvel til deres chefdirigent to år tidligere end planlagt. Rafael Frühbeck de Burgos dirigerede sin sidste koncert i Washington i marts måned, men fik et ildebefindende under koncerten og har siden været sygemeldt.

Han har været chefdirigent for DR SymfoniOrkestret siden september 2012. I den periode har han stået i spidsen for en række af den klassiske musiks hovedværker, opførelsen af Beethovens ni symfonier og turnéer bl.a. til sit hjemland Spanien, til Rusland og Schweiz.

Hvem bliver ny chefdirigent? Matthias Pintscher? Vasily Petrenko? Joshua Weilerstein?

Læs hele artiklen på dr.dk her.

[via Thorbjørn Tønder Hansen]