Folkekirkens Nødhjælp tager imod Bitcoin

Af Nikolaj Søndergaard, Folkekirkens Nødhjælp.

I år er det 30 år siden, at dankortet så dagens lys i Danmark, og siden er danskernes brug af kontanter kun faldet. Derfor må Folkekirkens Nødhjælp også hele følge med og tilbyde danskerne nye måder at støtte på som f.eks. via sms eller mobil-appen MobilePay.

Efter at have fået flere henvendelser fra folk, der gerne vil kunne donere den digitale valuta bitcoin (BTC) for at støtte organisationens arbejde, har vi nu valgt at acceptere bitcoin som støtteform.

”Vi vil gerne give folk mulighed for at støtte vores arbejde på den måde, som er nemmest for dem, og som de selv foretrækker,” siger Allan Lindemark fra Folkekirkens Nødhjælp, som har sat den nye støttemulighed op.

Nemmere end at hive dankortet frem

En af de, der har spurgt til muligheden for at donere bitcoin, er Steffen Søborg. Han modtog en folder fra Folkekirkens Nødhjælp, og da han gerne ville støtte, ærgrerede han sig over, at bitcoin-overførsel ikke var en af de angivne betalingsformer.

”Det var faktisk lidt det, jeg havde at give af. Når man har dem, er det også noget nemmere at donere på den måde end at skulle til at have dankortet frem,” siger han.

Steffen Søborg har bitcoin, fordi han synes, at den digitale valuta har spændende fremtidsperspektiver. I den tid han har haft dem, er valutaen også steget i værdi, og det har givet ham et overskud, som han allerede har doneret en del af til Folkekirkens Nødhjælp – nærmere betegnet 0,15 BTC, hvilket svarer til cirka 500 kr.

Er kun vokset i fem år

Steffen Søborg er en del af en gruppe af danskere, som har taget den nye valuta til sig, og de håber, at den bliver meget mere udredt. Steffen Søborg tror bestemt ikke, det er en døgnflue.

”Nu har det eksisteret i fem år, og det er ikke noget, der er blevet mindre med tiden,” siger han.