Radiostafet

Af Leif Lønsmann

Katte har ni liv. Tidsbegrænsede udbud som regel kun ét.

Og så er der fænomenet 24syv. Efter at DRs 8-årige koncession til en landsdækkende radiokanal i 2009 udløb efter 8 år, blev frekvensen planmæssigt udbudt i en såkaldt “skønhedskonkurrence”. Frekvensen blev vundet af Berlingske Tidende for en ny 8-årig periode, og Radio 24syv blev født. Da de 8 år udløb blev frekvensen atter udbudt, nu med et krav om at stationen skulle placeres udenfor København. Det ville Radio 24syvs københavnske ejere ikke gå med til, og frekvensen gik planmæssigtt videre, nu til Radio4.

Radio 24syvs medarbejdere fik imidlertid skabt så meget ballade om den 8-årige aftales udløb efter 8 år, at politikerne kastede en redningskrans ud i form af et nyt udbud. Dette blev imidlertid vundet af en række jysk-fynske lokalradioer, og Radio 24syv lukkede som planlagt den 31.oktober 2019. Efter et par år købte Berlingske sig så ind i den nye radiostation og omdøbte den til 24syv, der dermed genopstod i ny skikkelse.

I dag udløber 24syvs sendetilladelse derfor for anden gang. Og radiofænomenet 24syv bliver atter tavst. Frekvensen og sendetilladelsen udbydes ikke igen. Men kulturministeren har netop meddelt, at der fortsat er behov for en uafhængig taleradio som modvægt til statens P1. Og derfor har vi næppe set det sidste radioudbud. Frekvensstafetten fortsætter. Radiomediet består. De sidste 12 måneder er 24syvs programmer blevet lyttet mere end 20 millioner gange som podcast.

24syv har de seneste seks dage talt ned til sin egen lukning med en podcastserie på seks episoder, produceret af stationens egen Maja Anjoa. Lyt til historien om 24syv – eller rettere “historien om historien om 24syv”. Eller rettere “historierne om historien om 24syv”. For den sejlivede, men alligevel nu døende radiostation har skabt mange historier. Også om sig selv.

Farvel til 24syv, som har holdt og sat liv i dansk taleradio.

https://podcasts.apple.com/dk/podcast/historien-om-radio24syv/id1737776765@