Ronald Broomfield mænger sig hele tiden med danskere

Af Lars Kjær

Ronald Broomfield mænger sig hele tiden med danskere.

‘I Wish’ skrev han sammen med Peter Biker, Kenneth Karlin og Carsten Soulshock Shack til Victoria Beckham, en sang der var med i filmen ‘Bend It Like Beckham’, en titel der refererer til Victorias mand og ikke hende selv…

I 2010 sang han på den semidanske duo Cool Millions oldschool hit ‘Back For Moore’, som han også var med til at skrive sammen med sin søn. I samme åndedrag fik han også indblandet søsteren Diana i det projekt, men det der med familie og musik er heller ikke noget nyt i Broomfield-klanen.

Ronald er født i Miami og havde lært at synge da han var fem år gammel. Fra 12 års alderen – efter at have fået et Fender Rhodes elpiano af forældrene i julegave – var han i flere grupper med sine søskende, grupper som La Voyage, Simplicious og Broomfield Corporate Jam og en gruppe uden sine søskende, Today, Tomorrow, Forever. Sågar en solo single blev det til under navnet Rohn – har du den liggende, vil jeg gerne have den. Den er rasende sjælden.

Ingen af disse projekter blev dog større successer, så nu forsøgte han sig igen solo, men under et nyt navn – den 7 år ældre bror Alfred førte sig nu også frem som blot Broomfield og der kan jo kun være én.

Ronalds nye manager var heller ikke særligt begejstret for Ronald, altså navnet, så i stedet blev mellemnavnet Eugene trukket frem og inspireret af navnet på natklubben Wilde Flowers, blev det til Eugene Wilde.

Første gang Eugene Wilde var på sit nye pladeselskab, gik han pænt rundt og gav hånd til alle – i dag han han vel givet albue. En af dem, McKinley Horton, kvitterede fluks med at sige: ‘Lad os så sætte os til klaveret og få skrevet noget musik!’

De to gik fint i spænd sammen og blev sangskrivermakkere over de næste mange år. Manageren havde en idé om at de måske trængte til luftforandring, så han sendte dem til London i 10 uger med besked om at finde noget frisk inspiration og komme hjem med nogle hits.

Inspirationen til et sådant kom på en natklub fyldt med smukke kvinder. Her var det tanken slog ned i den 24-årige knægt ‘Gotta Get You Home Tonight’. Det var nu ingen af de yndige kvinder han hev med hjem den aften, men derimod McKinley, og tilbage på hotellet skrev de deres første nummer 1 hit på den amerikanske R&B hitliste på godt og vel 20 minutter.

Eugene var nu ellers slet ikke sikker på at ‘Gotta Get You Home Tonight’ skulle være en single, men det var alle i hans omgangskreds. ‘Det skal være den der lyder som Marvin Gaye’, hørte han igen og igen. Og rytmesporet giver da også mindelser om Marvins ‘Sexual Healing’.

Nummeret var ellers ved at tabe pusten, men en standhaftig indsats fra pladeselskabet med at holde liv i sangen, gav den pludselig vinger og under indspilningen af en episode af American Bandstand i Los Angeles, fik han beskeden og kunne ikke holde op med at knibe sig selv i armen.

Alle sagde til ham at han skulle sørge for at nyde det, for den slags sker kun en enkelt gang i livet. De sagde at han aldrig ville få en ny nummer et, for hvordan kunne han overgøre ‘Gotta Get You Home Tonight’?

Tjoh, ved igen at bruge ordet ‘Tonight’ – det var jo næsten som en lille talisman – så i stedet for ‘Gotta Get You Home Tonight’, hvad ville der så ske, hvis du rent faktisk fik hende med hjem og du ikke ville have at hun sagde nej…

‘Don’t Say No Tonight’ blev Eugene Wildes anden nummer 1 på R&B listen knap et år efter hans første, så det kan jo ikke undre, at hans næste album indeholdt sangen ‘I Choose You (TONIGHT)’ og at han i 1993 indsang ‘How About TONIGHT’ – Han fik dog ikke flere nummer ettere…

Og søsteren Diana? Jo, hendes kælenavn var Dee Dee og så lånte hun Wilde fra storebroderen og havde selv en anstændig karriere – selvfølgelig med sangskrivning og produktion sammen med brormand.

%d bloggers like this: