Ugens album: Houses of Heaven – Silent Places

Af Ronnie Rocket

Når et samfund bryder sammen blomstrer kunsten klichéen manifesteres i debutalbummet fra Oakland-bandet Houses of Heaven. Indspillet i kunstverdenens epicenter Los Angeles med hjælp fra bl.a. John McEntire fra Tortoise kravler ‘Silent Places’ frem fra et uroligt område med skovbrande, teltlejre og hjemløse side og side med tech milliardærer. Det soniske darkwave udtryk med fat synths, tunge sequencer riffs beefed up med live drums og et desperat, ekko heavy mikrofon-input kendes fra kollegaer som Big Black Delta. Den dystre firserlyd bobler og syder som et kemisæt perfekt ind i den amerikanske coronavirus dystopi. De 32 minutter fungerer som et forbudt kig ind i en gruppe fortabte sjæle uden andet håb end muligheden for at skrige og vride sig i smerte. Vil søvnen være for evigt eller være den efterspurgte livseleksir og er det i virkeligheden det samme?

%d bloggers like this: