Kriser bringer det bedste frem i nogle mennesker og det værste i andre

Af Peer Aagaard

Mange har måske hørt om det enorme telthospital, som er blevet opført i New York’s Central Park, mens byen vånder sig under COVID-19.

Nu er det kommet frem, hvilken hjælpeorganisation der står bag projektet. Det drejer sig om Samaritan’s Purse, som tidligere har gjort sig bemærket ved at promovere højrenationale, homofobe og racistiske holdninger i forbindelse med humanitære kriser.

Desværre er intet forandret på den front. I løbet af de seneste dage har Samaritan’s Purse søgt frivillige læger og sygeplejersker til at arbejde i deres telt, men de sundhedsfaglige løber skrigende væk, når de opdager, at de først skal skrive under på en erklæring om, at transkønnede personer ikke eksisterer, at homoseksuelle ægteskaber er en synd og ……vent på trommehvirvlen: at homoseksuelle skal leve i cølibat eller udsættes for Guds forbandelse og brænde i helvede.

Kriser bringer det bedste frem i nogle mennesker og det værste i andre. I tider hvor så mange søde og elskede mennesker kæmper for livet eller bukker under for sygdom eller er isoleret fra deres kære, er det svært for denne ateist at undertrykke tanken om, hvor befriende det ville være, hvis verden var fri for religiøse fanatikere samt et stille håb om, at der er færre af dem på den anden side af denne pandemi.

%d bloggers like this: