Kampen mod hjemløshed

Torsten Gejl skriver på Facebook:

I dag sikrede Alternativet, i samarbejde med aftalepartierne i “Reserven”, varige bevillinger til SAND, Gadejuristen, Café Exit og en lang række organisationer, der hver dag gør et fantastisk stykke arbejde med at støtte udsatte danskere.

Vores prioritet i forhandlingerne har været at styrke kampen mod hjemløshed og alle de udfordringer, hjemløshed skaber for udsatte danskere.

Samt arbejdet for, at fængselsindsatte får en god overgang til løsladelse og forhåbentligt et nyt liv.

Men vi har støttet varmt op om alle de organisationer, som var truet af lukning eller som skulle have hjælp til at udvide deres sociale aktiviteter på “Reservens” bevillinger til civilsamfund.

Det er organisationer, som nu har fået en eller anden grad af varige bevillinger, så de kan få skuldrene lidt ned og gøre det, de er gode til uden at skulle kæmpe for nye midler hvert fjerde år.

Midt i glæden over at have lavet den her aftale, må jeg være ærlig og sige, at der jo er færre penge at fordele, efter vi har lukket Satspuljen, fordi pengene til puljen blev taget fra overførselsindkomsterne.

Så det handler i nogen grad om at stoppe blødningerne hos sociale organisationer, som Alternativet gerne så at vi brugte mange flere penge til. Jeg tror, de er deres vægt værd i guld, fordi de sparer samfundet for mange flere penge, end vi støttet dem med.

Så vi takker for det store arbejde de sociale organisationer laver for udsatte danskere overalt i vores land.💚💚💚