SOMMER I SEOUL (post festum)

Af Lars Movin på Facebook

At spise i Korea er en fest, nærmest uanset hvor hverdagsagtigt måltidet måtte være. Åh, hvor holder jeg dog meget af det koreanske køkken med alle dets små delikate side-tallerkener. Og åh, hvor har vi dog siddet omkring forskellige varianter af dette bord mange gange i tidens løb og nydt at opleve, hvordan spisepindene fægtede sig frem og tilbage over landskabet af godt krydrede lækkerier, mens kødet sydede på grillen, suppen simrede i wokken, glassene med iskoldt øl klirrede, og en tilsyneladende uendelig strøm af kimchi og andet tilbehør bare blev ved med at komme svævende i behændige hænder. Og åh, at pakke et stykke grillet svinekød, et fed hvidløg, lidt kimchi, lidt bønnepasta, samt hvad der nu ellers måtte være at finde på bordet af specialiteter i lige præcis den restaurant, ind i et stort grønt blad, proppe det i munden og mærke eksplosionen af smagsnuancer folde sig ud og ramme samtlige mundhulens smagsløg med forskellig intensitet. Og åh, denne fornemmelse af velvære, når det hele pludselig er overstået, og alle rejser sig fra bordet på denne bratte og resolutte måde, man bryder op på i Korea, og fortsætter ud i den silkebløde natteluft, måske for at finde en kop kaffe et sted, måske bare for at slentre gennem byens altid levende gader. Åh …