Johanne Schmidt-Nielsen i Palæstina

12891108_10154101669258675_7252717060158192740_o

Johanne Schmidt-Nielsen skriver på Facebook:

Palæstina: Hver dag tager palæstinensere fra Vestbredden til Jerusalem for at arbejde i byggeri, rengøring og andre lavtlønsjob. Hvis de altså er så heldige at have tilladelse. Ofte står de op ved 4-tiden for at være sikre på at kunne møde kl 7. De kan nemlig ikke vide, hvor mange timer de skal stå i kø ved checkpoints.

Det her billede tog Leila Stockmarr og jeg diskret for en times tid siden i bussen fra Jerusalem til Vestbredden. Israelske soldater med maskingeværer (som nærmest er børn) kommer regelmæssigt ind i busserne og kontrollerer nidkært om palæstinenserne har tilladelse til at opholde sig i Jerusalem.

De her rutinemæssige check er hverdag for langt de fleste palæstinensere. Den israelske besættelsesmagt bestemmer hvor de må opholde sig og hvornår.

Palæstinenserne bruges til det hårdeste og dårligst betalte arbejde. Men har langt fra samme rettigheder til at leve frie liv som israelske statsborgere. ‪

#‎AnerkendPalæstina‬ ‪#‎RivMurenNed‬

%d bloggers like this: