Esmanns Verden: Der er vist grund til at se nærmere på, hvad der foregår i Sydafrika

al-Bashir

Frank Esmann skriver på Facebook:

Det kom i hvert fald for en overraskelse for mig, da jeg læste at den sudanesiske præsident Omar al-Bashir havde forladt landet til trods for at en dommer havde udstedt et midlertidigt udrejseforbud. Helt rimeligt, eftersom den internationale straffedomstol har anklaget ham for folkemord og forbrydelser mod menneskeheden og udstedt en arrestordre på ham. Nu har landet, som angiveligt ønsker at være kontinentets moralske leder, set gennem fingre med at han er skredet. Det er et slag i ansigtet på ICC, som i forvejen er under hård kritik. Nu har Sydafrika sluttet sig til de nationer, som med forskellige men sjældent særlig hæderlige motiver prøver at ignorere domstolen. Ikke en god dag for de kræfter som mener at al-Bashir bør have muligheden for at forsvare sig mod påstandene om, at han er ultimativt ansvarlig for 300.000 menneskers død.

Reklamer