Preben Wilhjelm om Dansk Folkeparti

7823712-preben-wilhjelm

At Dansk Folkeparti slet ikke har noget projekt og aldrig har haft det, kan ikke undre. De tre ledende personer blev alle politisk vakt af en Mogens Glistrup, hvis udtrykkelige mål var “afvikling af al offentlig virksomhed”. Det er svært at se den røde tråd, når de i de seneste år har forsøgt at fremstille sig som de offentligt ansattes fremmeste forsvarere. Det er en metamorfose, som endda overgår Pittelkow’ernes.

Man slår sig op som de ældres talsmænd og velgørere – men har i de kommuner, hvor man har været repræsenteret, stemt for alle nedskæringer på området. Man går til valg på ikke at ville røre dagpengene, derefter ikke bare støtter man, men tager initiativ til drastiske forringelser – som man så tager afstand fra, når det truer med at koste stemmer. Man godkender på lukkede møder salget af DONG til Goldman Sachs og fastholder det i flere måneder – men løber fra det og fører sig frem som de førende kritikere, så snart sagen kommer frem i dagen lys og udløser harme.

Hvis DF har et projekt, så hedder det simpelthen: Principløst stemmefiskeri.

Preben Wilhjelm: “Som en mønt på højkant” 2015.

There is one comment

  1. Søren Bundgaard

    Preben er mit politiske idol fra VS tiden. Han er en knivskarp analytiker. Men her kikser analysen. Venstrefløjen har aldrig fattet, hvor farlig DF er. Glistrup var for tydelig i sin fremelskelse af den indre svinehund. DF med Søren Krarup som chefideolog i baggrunden og Pia Kærsgaard i spidsen har et projekt. Det handler om at holde gryden med utilfredshed i kog. Realpolitik ville ødelægge vejen til endemålet, som er den totale magt byggende på Martin Luthers fascistoide ideologi. I det øjeblik, de går i regering, bliver de nødt til at bliver draget til ansvar. Det vil de ikke. Så hellere gøde jorden for en borgerkrig. Alle de ledende i partiet kender “Mein Kampf” og deres Machiavelli udenad!

    Liked by 2 people

Der er lukket for kommentarer.