Mere end 35 millioner unge er arbejdsløse i OECD landene

11229845_10152766134702461_2746208934065170138_o

Af Ronnie Rocket

Mere end 35 millioner unge mennesker mellem 15 or 29 år er uden arbejde og ej heller under uddannelse i OECD landene. EU investerer massivt i problemet med systematiske og målrettede investeringer. De lokale regeringer forsøger at gennemføre politiske programmer, der skal skaffe arbejdspladser og uddannelse til de mange unge. Men hvad kan private virksomheder gøre for at komme problemet til livs? En helt lavpraktisk, men meget effektiv, aktivitet kan være at oversætte websteder og sociale medier til andre europæiske sprog. Især til tyrkisk, græsk, spansk og italiensk, der er de områder, der er hårdest ramt. Det vil tillige være en fordel at forbedre Wikipedia på disse sprog. Samtidig bør Internet- og teleselskaber tilbyde gratis online adgang til de arbejdsløse. Denne aktivitet vil samlet betyde et gevaldigt løft til samarbejdet mellem Nord- og Sydeuropa og vil dels være med til at skabe nye arbejdspladser, dels være med til at finde kandidater til eksisterende arbejdspladser.

Læs mere om rapporten på OECD her.